Daniel Hertz « Highender

Daniel Hertz

Daniel Hertz is het nieuwst en laatste highend audio merk van Mark Levinson. Iedereen die ooit wel eens in aanraking is geweest met de zoektocht naar een ultieme audio set, kent deze naam. Mark Levinson is een van de grondleggers van de huidige audio cultuur. In de jaren 70 is bij begonnen versterkers te bouwen die klonken zoals hij wilde dat ze klonken. Levinson heeft een achtergrond als musicus en heeft met bekende namen gespeeld zoals John Coltrane, etc…Vanuit die gedachte, het echt kunnen naspelen van het audiostuk met behulp van apparatuur, heeft hij de meest toonaangevende producten op de markt gezet. Een van zijn beroemdste producten is de Cello Audio Pallette, een analoge equilizer/voorversterker, waarmee je het geluid in het analoge domein, dus geen verlies van muzikaliteit, kunt aanpassen aan je smaak en akoestiek.  Liefhebbers betalen nu nog steeds grof geld voor zo’n apparaat. Meer dan dat het origineel heeft gekost. Als je de vergelijking wilt trekken met de auto industrie, dan kan je zeggen dat Mark Levinson het bijna als enige voor elkaar heeft  gekregen om ” klassiekers” op de markt te zetten, die dus meer waard zijn dan waarvoor ze nieuw verkocht zijn.

Mark Levinson heeft tijdens zijn loopbaan in de audio industrie een aantal merken op de kaart gezet. Met Daniel Hertz wil hij het nog 1 keer proberen en heeft hij al zijn kennis en knowhow in dit bedrijf gestopt om tot een pallet van zeer hoogwaardige en kwalitatieve producten te komen. Vele klanten hebben reeds een Daniel Hertz systeem staan en genieten er elke dag op het professionele- en privevlak van, waaronder een groot aantal bekende muzikanten.

Alle Daniel Hertz producten worden met de hand gemaakt en moeten voldoen aan de strengste kwaliteiten eisen wat betreft afwerkingsniveau en prestatie. Door het vertrouwen in dit proces en de kwaliteit van de producten biedt Daniel Hertz ook levenslange garantie voor alle initiële kopers.

Hieronder een overzicht van de producten die Daniel Hertz te bieden heeft.

Daniel Hertz M1

Daniel Hertz M1

De M1 is de referentie luidspreker van Daniel Hertz. Deze luidspreker is zo ontworpen dat hij in staat is een muziekstuk precies weer te geven zoals het bedoeld is door de muzikant(en), dus een echte live playback weergave. Ongekende dynamiek en daarnaast zeer verfijnd en nooit vermoeiend klinkend. Deze luidspreker is opgebouwd uit 2 componenten. 1 component bestaat uit de 12 inch mid-laag unit samen met de hoorn tweeter, en 1 component bestaat uit de 18 inch woofer. Voor het laag is er geen crossover in de luidspreker aanwezig, dit gebeurd in de eindversterker. Voor elke M1 luidspreker zijn 2 M5L Telikos monoeindversterkers nodig. 1 eindversterker voor het laag en 1 eindversterker voor het hoog-midden.

Download de manual

Prijzen:
Op aanvraag.
Daniel Hertz M2/M3

Daniel Hertz M2/M3

Voor liefhebbers die niet willen dat de audio apparatuur in het zicht staat en teveel aanwezig is in de ruimte en de aandacht afleid van de aanwezig kunst etc, heeft Daniel Hertz de M2 en M3 combinatie ontwikkeld. Dit luidspreker systeem is in wezen gelijk aan het M1 luidspreker systeem, maar met 1 18 inch woofer minder. Het is opgebouwd uit twee luidsprekers en een passieve subwoofer. De luidsprekers en de subwoofer hebben dezelfde hoogte en de subwoofer kan eventueel gebruikt worden om bijvoorbeeld een tv op te plaatsen. De constructie is zo goed van deze subwoofer, dat als er muziek wordt gespeelt er geen ongewenste trillingen worden doorgegeven aan de TV.

Download de manual

Prijzen:
Op aanvraag.
Daniel Hertz M7

Daniel Hertz M7

Om de wat meer audiofiele liefhebber te kunnen bedienen is er de M7 luidspreker. De M7 heeft dezelfde luidspreker units en onderdelen als de M2, maar dan in een wat grotere behuizing. Hierdoor oogt de luidspreker wat conventioneler en integreert hij zeer makkelijk in de meeste systemen.

Download de manual

Prijzen:
Op aanvraag.
Daniel Hertz M5L Telikos

Daniel Hertz M5L Telikos

Mark Levinson bouwt al meer dan 40 jaar de beste versterkers. Met Daniel Hertz heeft hij al zijn opgebouwde kennis en kunde gebruikt om de ultieme versterker te ontwikkelen.  De M5L Telikos is het resultaat. Telikos betekent in het Grieks einde/laatste, je zou dus kunnen zeggen dat dit Mark Levinsons final statement is. Een kroon op het werk!

De M5L Telikos is een versterker die vooral uitblinkt in het verdwijnen. Mensen hebben het wel eens over de kunst van het weglaten en daar is de M5L een meester in. Deze versterkers hebben geen eigen klank, maar laten simpelweg de muziek horen zoals hij bedoeld is. Gecombineerd met de luidsprekers van Daniel Hertz komen ze helemaal tot hun recht. Door de hoge efficiëntie van de luidsprekers hoeven de versterkers niet zo hard te ” werken”, maar moeten ze wel extreem goed zijn in de milliwatt range. Waarin de muzikale versterkers zich onderscheiden van de normale versterkers is dat ze het heel goed doen in de milliwatt range, want daar zitten juist de finesses in wat muziek bijzonder maakt. De M5L is daar een meester in!

Download de manual

Prijzen:
Op aanvraag.
Daniel Hertz M6L MegOhm

Daniel Hertz M6L MegOhm

Een perfecte match met de M5L monoblokken is de M6L MegOhm voorversterker. Deze state-of-the-art voorversterker doet precies wat hij moet doen. Hij is simpel gehouden en opgebouwd uit de beste componenten. Hierdoor is hij doodstil en heeft een geweldige klank. Met behulp van de ingebouwde zeer hoogwaardige da-converter, met usb poort, kan hij alle digitale audio bestanden moeiteloos afspelen. Gebouwd voor de toekomst!

Download de manual

Prijzen:
Op aanvraag.
Daniel Hertz Masterclass

Daniel Hertz Masterclass

Daniel Hertz heeft software ontwikkeld waarmee je al je digitale audio bestanden kunt afspelen op een Mac. Waarom alleen op de Mac, omdat zo goed als alle musici een mac gebruiken om hun muziek te produceren en verwerken. Tweede voordeel van een Mac is dat het gewoon veel beter werkt dan een MS Windows based pc. Daniel Hertz wil alleen het beste en dat gaat niet met Windows.

Met behulp van deze player maak je van je macbook een Cello Audio Pallette. Voor diegene die de Cello Audio Pallette niet kennen, dit was/is een van de meest bijzondere producten die Mark Levinson ooit op de markt heeft gezet. De Cello Audio Pallete is een voorversterker met ingebouwde analoge equalizer. Met Masterclass kun je hetzelfde, alleen doe je het wel in het digitale domein. Je kunt de muziek (het signaal) over 6 frequentiegebieden aanpassen. Dit om de akoestiek van de ruimte te compenseren en aan te passen aan je smaak, zonder dat dit echte invloed heeft op de kwaliteit van de weergegeven muziek. Verder kun je je eigen audiobestanden maken door middel van het opslaan van je settings, wat uniek is! Zo kun je altijd de muziek afspelen, zoals jij wilt dat het klinkt. Je kunt je voorstellen dat veel opnames niet goed zijn gemasterd, want inferieure apparatuur, slecht gebruik daarvan en smaak hebben daar invloed op. De opname is dus niet altijd de referentie. Met Masterclass kun je je eigen referentie maken!

Voor meer informatie lees hier…. en hier is een review geschreven door Matej Isak van Mono&Stereo.

Prijzen:
€ 650,00
Daniel Hertz M8 - Nieuw!

Daniel Hertz M8 - Nieuw!

De Daniel Hertz M8 is een compacte luidspreker met de ziel van de grote M1. Luisteraars staan versteld van het geluid dat de M8 kan produceren, laat staan voor een luidspreker met deze relatief kleine afmetingen en aantrekkelijke prijs.

De M8 biedt een natuurlijk geluid, punch, dynamiek en stage wat de kenmerken zijn van Daniel Hertz. Opnames van alle genres en tijden zullen met gemak weer gegeven worden. Niet zoals de meeste andere luidsprekers voor thuisgebruik, voldoet de M8 wel aan de eisen van de meeste recording engineers en muziekproducers als near field monitor.

De M8 is voorzien van een zeer hoogwaardige compressie tweeter (hoorn) en 8 inch woofer ontworpen door hetzelfde Daniel Hertz team dat ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de M1. Ze hebben hiervoor dezelfde technieken, materialen en technologieën aangesproken. De gecontroleerde spreiding van de tweeter zorgt ervoor dat de muziek wordt geprojecteerd waar het nodig is zonder te “beamen”, zodat je in elke positie aan de voorzijde van de luidspreker evenwichtig van de muziek kunt genieten. De M8 woofer is een robuuste unit, die zeer punchy en schone bas produceert. De M8 zou je kunnen omschrijven als een grote kleine luidspreker, of een kleine grote luidspreker, afhankelijk van je perspectief. De M8 is relatief makkelijk aan te sturen, 8 Ohm nominaal. Om een goed dynamisch bereik te fascilliteren is een vermogen vanaf 50 Watt aan te raden. Voor een perfect dynamisch bereik is 150 Watt ideaal.

De M8 is behoorlijk zwaar voor zijn afmetingen, 23 Kg per stuk, wat komt door de zware behuizing en kwaliteit van de gebruikte componenten. De afwerking is in echt pianolak zwart. De luidspreker frontjes worden op hun plaats gehouden met magneten. De M8 kan geplaatst worden op stands, in de boekenkast/plank, of met beugels aan de muur/plafond dmv van schroefgaten in de achterzijde van de behuizing.

De M8 is bedoelt als stereo weergever van muziek en surround toepassingen. Met de schroefgaten in de achterkant van de behuizing kan hij eenvoudig geïntegreerd worden in multiroom/surround systemen.

Specificaties

Afmetingen……………………………………..490 x 252 x 325 (HxBxD)(mm)

Gewicht…………………………………………….23 Kg per stuk

Gevoeligheid……………………………………..89 dB/1W/1m

Impedantie…………………………………………8 Ohm nominaal

Connectoren………………………………………singlewire, spades, bananas and bare wire

Frequentie bereik……………………………….30 Hz – 20KHz

Maximale geluidsdruk………………………..112 dB (bij 200 Watt)

 

Prijzen:
Daniel Hertz M9 - nieuw!

Daniel Hertz M9 - nieuw!

De Daniel Hertz M9 biedt eersteklas geluidskwaliteit voor een aantrekkelijk prijs. De ingebouwde usb dac en bluetooth connectie maken het een ideale partner voor het matchen met het internet, digitale muziek bestanden, youtube, en andere bronnen die mensen normaalgesproken gebruiken, maar niet associëren met een kwalitatief hoog geluidsniveau. Met de Daniel Hertz M9 zullen zelfs de meest doorgewinterde audioexperts genieten van internet audio, helemaal in de combinatie met een Mac en Daniel Hertz Master Class software. 3 analoge inputs zorgen ervoor dat je ook analoge bronnen zoals een draaitafel, (sa)cd-speler, dvd-spelers, tapedecks enzovoort kunt aansluiten. Kortom een zeer veelzijdige versterker voorzien van de laatste en nieuwste technologie op dit gebied.

De M9 heeft een warme, directe en heldere klank met punch, dynamiek en controle in het laag, typisch kenmerkend voor Daniel Hertz versterkers. De interne USB-dac en bluetooth connectie zorgen voor een perfecte weergave van het geluid van uw pc. Veel audiofielen realiseren zich niet altijd dat vaak de beste opnames van muziek worden gemastered op Mac computers, dus de bitstream is zo goed als het kan zijn. Met de correcte dac zijn de resultaten dan ongeëvenaard.

Veel mensen tegenwoordig gebruiken ook een hoofdtelefoon om te luisteren naar muziek. De M9 is een van de beste hoofdtelefoonversterkers überhaupt ooit gemaakt en zal de meest moeilijk aan te sturen hoofdtelefoons met gemak aan kunnen. Wanneer de hoofdtelefoon is aangesloten, zijn de luidspreker aansluitingen uitgeschakeld.

Het doel van de M9 is om een zo hoog mogelijke kwaliteit, functionaliteit, decennia lang genot en proud-of-ownership te bieden voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De Daniel Hertz M9 is een uitstekende match met de M7, M8 en M10 luidsprekers. Voor diegene die van de geluidskwaliteit van Daniel Hertz wilt genieten is een van deze combinaties met het gebruik van de Master Class software een perfecte oplossing. De M8 en M10 voor een compacte oplossing, en de M7 voor diegene die zeer kritisch is en op zoek is naar het allerbeste.

Specificaties

Input impedantie………………………..1 MegOhm

Vermogen…………………………………..200 Watt per kanaal aan 8 Ohm, 400 Watt per kanaal aan 4 Ohm

Frequentie bereik………………………..5 Hz – 30KHz

Versterker resolutie…………………….384KHz PWM, 3ns

Afmetingen………………………………..110 x 430 x 330 (HxBxD)(mm)

Gewicht……………………………………..5 Kg

Zekering…………………………………….15A

Digitale inputs: bluetooth, digital coax, USB-audio 2.0

Bluetooth wireless………………………24 bit, 48KHz

Digital coax………………………………..24 bit, 192KHz

USB-audio………………………………….24 bit, 192KHz

Analoge inputs: Stereo rca

3 x analoog…………………………………stereo rca

Phono in…………………………………….nog niet beschikbaar

Analoge outputs: rca, hoofdtelefoon, luidsprekeraansluiting

Record out………………………………….rca (fixed level)

Headphones……………………………….1/4” jack

Luidsprekers………………………………L/R

 

 

 

Prijzen:
Daniel Hertz M10 - Nieuw!

Daniel Hertz M10 - Nieuw!

De Daniel Hertz M10 luidspreker is een 2-weg bass-reflex systeem met een 1” dome tweeter en een 6.5” cone woofer met een uniek scheidingsfilter wat optimaal getuned is door Mark Levinson zelf. De M10’s zijn gebouwd met de hoogste kwaliteit onderdelen, materiaal en craftmanship zodat de luisteraar er zo veel mogelijk luisterplezier aan beleeft en trots is op het bezit ervan.

Het geluid van de M10’s vullen moeiteloos de meeste woonkamers, maar het resultaat is het beste in een wat intiemere setting. De M10’s laten een indrukwekkend frequentiebereik zien van een echte 35Hz tot 20KHz samen met een gevoeligheid van 89dB (@ 8 Ohm). Ondanks zijn bescheiden afmetingen produceren ze een beter gedefinieerd en dieper laag dan vele actuele “dure” subwoofers.

Vanwege zijn compacte afmetingen is hij te plaatsen op een stand of in de boekenkast/plank.

Specificaties

Afmetingen……………………………………340 x 245 x 290 (HxBxD)(mm)

Gewicht…………………………………………..10,7 Kg per stuk

Gevoeligheid……………………………………89dB/1W/1m

Impedantie………………………………………..8 Ohm

Luidspreker connectors………………………3-way aansluitterminals

Frequentie bereik……………………………..35Hz – 20KHz

Aanbevolen versterker vermogen……….25-150 Watt

 

Prijzen: