AMR Abbingdon Music Research « Highender

AMR Abbingdon Music Research

De AMR CD-777

amr-cd-777

De AMR CD-777 is de kleine broer van de CD-77. Voor minder dan de helft van de prijs bezit deze nieuwe speler alle features die het vlaggenschip ook heeft, en voegt daar zelfs een S/PDIF in- en uitgang aan toe.

Op de allereerste plaats is de AMR CD-777 natuurlijk een cd-speler. Maar daarnaast is de CD-777 zeer geschikt voor het aansluiten van al je computerbronnen. Hiervoor heeft AMR een USB-interface ontwikkeld en is tevens een S/PDIF ingang aanwezig.

De CD-777 biedt hetzelfde in-huis gebouwde loopwerk als de CD-77, gebaseerd op een Sony loopwerk en Philips servo. Vanaf hier gaat het signaal naar een Philips DEM-dac, naar AMR’s eigen zeggen nog nooit eerder toegepast in digitale audio. Uiteraard is de uitgang voorzien van buizen.

De CD-777 biedt tevens keuze voor 6 ‘Operation modes’: Direct Mastering (AMR’s custom non-oversampling), oversampling (2X, 4X) en upsampling (96 kHz, 192 kHz).

Werkelijk alle kenmerken van de beroemde CD-77 hoor je terug in deze AMR CD-777 cd-speler. Voorop staat de muzikaliteit, deze is meeslepend vanwege z’n prachtige balans met een prominent middengebied (prominent tov andere cd-spelers, niet prominent tov een live-ervaring:). De energieke weergave is rijk aan definities en biedt tegelijk veel rust. Een echte AMR-ervaring tegen een aantrekkelijke prijs!

Specificaties

Features 6 ‘Operation modes’
Buizenuitgang
Afstandsbediening
Ingangen 1x USB 1x S/PDIF (rca)
Uitgangen analoog 1 paar RCA 1 paar XLR
Uitgangen digitaal 1x S/PDIF
Kleuren Silver/Black
Afmetingen (WxHxD) 450x120x370mm
Gewicht 11.5kg

Adviesprijs € 3600,00

Website Fabrikant http://www.amr-audio.co.uk
Website Importeur http://www.audio-life.nl

amr03 amr02 amr01

AMR AM-777  Geintegreerde versterker

DEZE

AMR heeft niet alleen hele mooie cd-spelers/dac’s, maar ook versterkers. De AM-777 is de instapper en is in een moderne audio installatie in principe het enige wat nodig is. Dankzij zijn uitstekende da-converter aan boord, kun je rechtstreeks je audio bestanden vanaf je pc afspelen.

De 777 is een versterker die je kan boeien en betrekken bij de muziek!

Specificaties

Inputs 4 x rca, 1 maal xlr en 1 maal usb
Outputs 1 x rca en 1 x xlr
Modi voor-, eind-, geintegreerd en mono
Buis 6H1n
Afmetingen 450 x 120 x 370 (mm)
Gewicht 14 Kg

Adviesprijs € 3600,00

AMR DP-777 DA-converter

amr-dp-777 amr02

De langverwachte DP-777 D/A converter van AMR is vanaf nu beschikbaar. Een grensverleggende DAC die tot in het oneindige geoptimaliseerd is voor HD- én CD-weergave. Met veel keuze-mogelijkheden en aansluitingen is de DAC zeer flexibel, maar vooral de prestaties zijn bijzonder, dankzij de unieke chip-implementatie, de NOS buizen en vele technische hoogstandjes.

Als enige D/A converter ter wereld, bezit de DP-777 twee chip-sets. 1 dedicated 32-bit DAC voor High-Definition weergave van Hi-Res computerbestanden en 1 speciaal voor CD-weergave, de Classic Multibit 16-Bit DAC. Niet eerder ging een fabrikant zo ver in het scheiden van de daadwerkelijke DAC-chips.

Een compromisloze benadering in het digitale circuit werkt alleen als aan de uitgangstrap dezelfde zorg wordt besteed. Daarom vind je in de DP-777 prachtige circuits met New Old Stock (NOS) buizen, zowel op de uitgang als de digitale input, dit laatste met een speciaal door AMR ontwikkelde techniek die HD Valve Digital Input heet.

Met deze digitale ingangen kom je nooit tekort: 1x USB (192Khz asynchroon), 2x RCA (S/PDIF), 2x Toslink, 2x XLR (AES/EBU) en 2x BNC. En dan kan je ook nog eens 2 analoge bronnen aansluiten op de 2 paar RCA-ingangen. Voor de analoge uitgang kun je kiezen tussen RCA of XLR.

Maar er is veel meer… Met de direct gekoppelde, volledig analoge volumeregeling kun je de DP-777 direct aansluiten op een eindversterker. Omdat niemand hetzelfde luistert kun je kiezen uit 5 verschillende sample-modi, van compleet filterloos en non-oversampeling 16bit/44.1Khz tot Hi-Res 192Khz.

We hebben een demo model staan van deze dac voor de liefhebbers.

Adviesprijs € 3600,00

AMR CD-77  CD-Speler

amr-cd-77-front amr-cd-77-inside

Deze AMR CD-77 (inmiddels met z’n meest recente upgrades ook wel CD-77.1 genoemd) is het grote succes van AMR. De grote kracht van de CD-77 is, naast zijn bijzondere prestaties, zijn veelzijdigheid. AMR weet met deze cd-speler sublieme klankkwaliteit te verenigen met allerlei gewilde opties, zoals de keuze voor wel/geen up- en oversampling, een USB-input en RCA én XLR-uitgangen.

Ten slotte is de bouwkwaliteit van hoge standaard en is de CD-77 voorzien van bijzondere componenten: o.a. handgemaakte trafo’s van AMR, Elna Silmic condensatoren en natuurlijk de “King of the MultiBit” TDA1541A dac.

Het hart van de AMR CD-77 is op de eerste plaats een in-huis gebouwd loopwerk: een combinatie van een Sony mechanisme en een Philips servo. Dit loopwerk is verend opgehangen in een puur koperen chassis om alle externe resonanties uit te sluiten.

Daarnaast bezit de AMR CD-77 de beroemde Philips TDA1541A dac. Deze dac heeft niet alleen als groot voordeel dat hij bijzonder goed klinkt, daarnaast is het zeer interessant dat een groot deel van de bijhorende onderdelen extern geplaatst worden. Dit geeft AMR de meest mogelijk ruimte om de dac tot een maximaal niveau te tunen. En dit is nog geen eens de helft van alle noemenswaardigheden…

6 ‘Operation modes’

AMR heeft na luisterproeven en experimenten vastgesteld dat het meest muzikale resultaat wordt behaald als de gebruikelijke digitale en analoge filters worden weggelaten (Direct Master 1). Voor sommige CD’s (en sommige luisteraars) is echter upsampeling volgens AMR wel de beste keuze.

Daarom heeft AMR ze allemaal geimplementeerd. Met de afstandsbediening kan makkelijk een keuze worden gemaakt uit één van de 6 ‘Operation modes’: Direct Master I; geen digitaal en analoog filter Direct Master II; geen digitaal filter, anti-sin(x)/(x) analoog filter Oversampling 2X Oversampling 4X Upsampling 96KHz Upsampling 192KHz

Direct Master I biedt wat ons betreft ongetwijfeld de meeste muziek: een natuurlijke weergave met het mooie, vloeiende, rijke ‘zingen’ van allerlei soorten instrumenten en stemmen. Het geluid is groots (hoog live-gevoel) en het laag loopt ver door (dit is een schaarse kwaliteit van cd-spelers!). Tegelijk met de forse dynamiek biedt de CD-77 veel rust. Deze AMR klinkt op geen enkele manier ‘digitaal’ en is (daarmee) wat ons betreft de beste geintegreerde CD-speler van het moment. Het toevoegen het analoog filter biedt wat extra warmte (maar minder puurheid). De keuze voor oversampling en met name upsampling laten de muziek strakker klinken op een zwartere achtergrond (ten koste van wat diversiteit aan natuurlijke klankkleuren).

Specificaties

Features 6 ‘Operation modes’
Buizenuitgang
Afstandsbediening
Ingangen 1x USB
Uitgangen analoog 1 paar RCA 1 paar XLR
Uitgangen digitaal 1x S/PDIF (optioneel)
Kleuren Champagne/Titanium
Afmetingen (WxHxD) 460x160x460mm
Gewicht 28kg

Adviesprijs € 8400,00

Website Fabrikant http://www.amr-audio.co.uk/
Website Importeur http://www.audio-life.nl

amr-afstandsbediening